Zojirushi: огляд продукції бренду


Через постійну зайнятість, пити з горнятка холодний чай - справа звичайна. Але якщо спочатку налити свій напій в японський термос Zojirushi, то збереження температури, смаку та аромату будуть забезпечені. Великий або маленький, для дітей або дорослих, прикрашений принтом або однорідним кольором - ви зможете підібрати термос, який підходить вашому способу життя. А якщо врахувати критерії, якими користуються японці під час випуску своєї продукції, то ви внесете у щоденний день більше комфорту та турботи про себе. Наприклад,


  • контроль за якістю виробленої продукції здійснюють японці, тому відсоток бракованих термосів виходить мінімальним;
  • поширюють свою продукцію у більшість країн світу - США, Канаду та Європу, при цьому властивості товарів не відрізняються від тих, якими користуються в Японії;
  • зменшують внесок жителів країни у виробництво сміття, суттєво знижуючи використання паперових стаканчиків та пластикових пляшок;
  • дозволяють людині заощадити свій бюджет, адже беручи напій з дому, вона не витрачає гроші на каву з кав'ярні.



Як працює термос?


Для збереження внутрішньої температури у термосі використовується технологія вакуумної ізоляції. Повітря між двома шарами сталі викачано і між ними утворений повітронепроникний шар. Створена вакуумна ізоляція підтримує початкову температуру холодного або гарячого продукту протягом 6 годин, знижує вплив на температуру рідини в термосі незалежно від погодних умов зовні.




Деякі виробники пояснюють теплоізоляцію своїх товарів наявністю подвійних стінок або застосуванням теплоізоляційного матеріалу. Однак ці можливості не дають такого гарного результату як вакуумна ізоляція. Тільки вона забезпечує найкраще збереження тепла.


Унікальність конструкції термоса

У термосах Zojirushi товщина зазору між сталевими стінками становить лише 1 мм, на відміну продукції конкурентів в 2 мм. Незважаючи на тонкість, японцям вдається зберегти міцність та надійність стінок. У виробництві термосів вони використовують лише високоякісну харчову сталь, яка забезпечує легкість та стійкість самого виробу. Даний метал є кислотостійким та медичним, використовується не тільки для виробництва посуду, але й для вироблення великих об'ємів зберігання молока, пива, вина та інших напоїв. До того ж, така сталь служить для виробництва кухонних приладів та хірургічного інструментів та обладнання.

Металева колба має внутрішнє покриття, яке містить вторину сировину та зменшує забруднення колби і полегшує догляд за термосом. Стінки, забруднені всередині, легко миються теплою водою з використанням м'якої ганчірки.


Поговоримо детальніше про термоси Zojirushi




Класичний термос. Складається із зовнішньої та внутрішньої колби, які з'єднані у зоні горлечка, між яким присутній вакуум. Плюс пробка та верхня кришка для герметизації. Японці стверджують, що простір між колбами заповнюють матеріалом, який додатково запобігає втратам тепла. Корок оснащений кнопкою, натискаючи на яку пробка відкривається. Закрити пробку теж просто, достатньо натиснути на важіль, який вистрибує при натисканні на кнопку. Але цього мало! Людина, яка забула закрити пробку і почала закручувати саму кришку, не опиниться в невигідному становищі. Сама кришка закриє пробку, натиснувши на важіль.




На внутрішню колбу нанесено тефлонове покриття, яке захищає напій від контакту з металом. Це чудовий варіант для кави, чаю, компоту, тому що зберігає їхній оригінальний смак і аромат, не дозволяє запаху залишатися в термосі і полегшує миття.




Термоконтейнери. Їхня роль – можливість брати з собою домашні страви в офіс, на навчання, пікнік, у відрядження тощо. Широкі колби з горлом такого ж діаметра, як і сама колба, дозволяють їсти прямо з термоса.




Цікавим доповненням у Zojirushi є клапан, розташований на верхній пробці. Він призначений для захисту термоса від надлишку тиску всередині його. Занадто гаряча страва, розміщена в термоконтейнері, здатна зірвати кришку та зіпсувати ваші речі, проте з Zojirushi такого не станеться.


Набір для ланчу. Для групи людей зручно брати з собою в дорогу набір для ланчу, що складається з декількох контейнерів, що окремо закриваються. Самі по собі ці контейнери не зберігають тепло, але вміщені всередину основної колби чудово зберігають температуру, смак, запах і аромат супів, запіканок, м'яса, каш та іншої їжі.




Не всі контейнери, розміщені у великій колбі, можуть залишатися гарячими. Деякі ланчбокси комплектуються спеціальною деталлю, яка захищає верхній контейнер, розміщений у кришці, від нагрівання. У холодний контейнер поміщають соуси, овочеві салати, хліб та інші інгредієнти, призначені для їжі у холодному вигляді.




Термогорнятка. Найбільш поширені термогорнятка Zojirushi зовні відрізняються від подібних виробів інших брендів, і швидше нагадують структуру класичних термосів.




Спочатку користувачі не розуміють пристрою такого термогорнятка - його незручно ставити в місце під склянку в автомобілі або тримати двома руками, зігріваючись гарячим чаєм у зимовому лісі. Однак плюс очевидний: якщо такий невеликий термос випадково впаде, він точно збереже герметичність і ніколи не проллє вміст. Ще один плюс - наявність важеля, що відповідає за закриття та відкриття кришки. Випадково зачеплена кнопка із закритим важелем не відкриється, а значить знову ж таки захистить вас і ваші речі від намокання.




Серед термопосуду представлені і звичайні термогорнятка. Вони не герметичні, зберігають температуру до двох годин. Завдяки наявності фільтра на кришці, можна сміливо заварювати чай у горнятці: ситечко затримає всередині заварку. Помити його не складно - лише потягніть ситечко на себе.



 
Leave a review  ↓
 
Nobody has left any reviews.